tiistai 7. elokuuta 2012

Jugurttikuningatapiirakka

(maidoton, munaton, viljaton)


(Kuvassa esiintyy myös lörppökorvasarvipää, tarkempaa lajimääritystä on vaikeampi antaa, mutta veikkaan basilikaksi)

Pohja
3dl jauhoja (1,5dl hienoa riisijauhoa, 1,5dl Semperin hienoa jauhoseosta)
1tl leivinjauhetta
1dl sokeria
reilu 1tl kananmunan korviketta, No egg tai 1 kananmuna
1,5dl soijajugurtti, maustamaton (1dl jos käytät kananmunaa)
1dl margariinia (maidoton)

Marjat
2,25dl mustikoita
2,25dl vadelmia
(1,5rkl perunajauhoja)

Täyte
2dl soijajugurttia, maustamaton
reilu 1tl munankorviketta, No egg tai 1 kananmuna
2tl vaniljasokeria (lisää seuraavalla kerralla, tuplat?)
1rkl sokeria

Sekoita kuivat aineet. Sulata rasva. Lisää rasva ja jugurtti kuiviin aineisiin. Voitele vuoka margariinilla ja jauhota karkealla riisijauholla. Levitä taikina vuokaan, myös reunoille.

Jos käytät pakastemarjoja, sulata marjat ja lisää perunajauho. Lisää marjat pohjan päälle.

Sekoita täytteen aineet ja kaada marjojen päälle.

Paista seuraavasti
200*c 20min -> tiputa lämpö
175*c 20min (vähempikin voisi ehkä riittää)
Täyte hyllyy uunista otettaessa, mutta hyytyy jäähtyessään.


1 kommentti:

  1. tein tänään mukaeltuna koko pellin täyttäväksi, mutta käytin jugurtin sijasta soijavaniljakastiketta, ja marjoina punaisia ja mustia viinimarjoja. Niin, ja tietysti kananmunia...mutta tulipa hyvää! Kiitos, rakas miniä!

    VastaaPoista